Oświadczenie Unibaltic w sprawie ostatnich wydarzeń w Ukrainie

strzałka
Oświadczenie Unibaltic w sprawie ostatnich wydarzeń w Ukrainie

Unibaltic z wielkim niepokojem i smutkiem śledzi wydarzenia na Ukrainie. Pomimo tego, że zawsze byliśmy firmą apolityczną i powstrzymywaliśmy się od jakiegokolwiek stanowiska politycznego, należy natychmiast odnieść się do sytuacji w Ukrainie. Pragniemy podkreślić najwyższą solidarność dla obywateli Ukrainy poprzez podjęcie konkretnych działań związanych ze wsparciem dla ukraińskich uchodźców, w tym m.in. pomoc finansową i noclegową. Obywatele Ukrainy są cenionymi i pracowitymi członkami naszych załóg. Chcielibyśmy podziękować pozostałym członkom załóg za ich solidarność i wsparcie dla kolegów z Ukrainy – jesteśmy z Was dumni!

Parafrazując rubryki Yuvala Noah Harariego, największym osiągnięciem świata był upadek wojny. Z żalem straciliśmy go w mgnieniu oka. Naprawdę wierzymy, że silne poczucie solidarności i wsparcia ponad podziałami będzie świadectwem siły człowieczeństwa – której nigdy nie należy odrzucać.

This picture shows Capt. Leszek Szober and Cook Andrij Bobrov on board of our Alvanith.

Projekt i wykonanie: strony internetowe Szczecin - Synteco